Koekeltjes - Veilig zoeken op het internet voor kinderen

  Ouders en leerkrachten

Iedere ouder kent het probleem. Druk bezig met allerlei zaken in het huis terwijl dochter- of zoonlief al weer achter de PC kruipt. En met de overvolle klassen is het op school vaak niet anders. Tijdens opdrachten of pauzes kan een leerkracht nu eenmaal niet altijd over de schouder van een leerling meekijken. Kinderen zijn nieuwsgierig en houden van spelen. Dan is het ook niet verwonderlijk dat een kind graag even achter de PC zit want het internet is immers een bron van informatie en vermaak.

Het probleem wat zich dan voordoet is dat het kind zonder (al te veel) toezicht toegang heeft tot alles wat er maar te vinden is op het internet. En zoals iedere ouder en leerkracht weet, zijn daar genoeg zaken te vinden waarvan we onze kinderen nog even ver weg willen houden.

Koekeltjes voorkomt dat kinderen kunnen zoeken op volwassen onderwerpen en biedt een portaal van kindvriendelijke websites. Met Koekeltjes als Startpagina kunt u een stuk geruster zijn.

Het strenge zoekfilter voorkomt bezoekjes op 'foute' websites en de zoekresultaten zijn zoveel mogelijk afgestemd op kinderen. Koekeltjes maakt namelijk niet alleen gebruik van het zoekfilter van Google. Koekeltjes houdt zelf een bijzonder lange lijst bij van woorden die niet voor kinderen geschikt zijn. Wanneer er toch gezocht kan worden op een 'fout' woord, dan kan het kind, de ouder of leerkracht dit meteen aan ons melden. Het 'foute' woord wordt dan zo snel mogelijk in ons zoekfilter opgenomen. De link om 'foute' woorden te melden vindt u onder de zoekbox in de zoekresultaten.

Naast het strenge zoekfilter biedt Koekeltjes ook nog eens een scala aan links naar websites voor kinderen. Het menu aan de bovenkant van het scherm geeft het kind voldoende leuke en handige websites om op een kindse en veilige manier het internet te ontdekken.